Radio Hit FM

From the blog

Rectificare bugetară la Brașov: Fonduri alocate pentru întreținerea domeniului schiabil pe perioada verii

Consilierii locali brașoveni vor dezbate în ședința de joi o rectificare a bugetului municipiului, conform raportului de specialitate aferent proiectului de hotărâre. În cadrul capitolului „Alte acțiuni economice”, este propusă o diminuare cu suma de 125.000 de lei a cheltuielilor cu bunurile și serviciile. Aceste fonduri vor fi redirecționate pentru activitatea de consultanță necesară întreținerii domeniului schiabil pe perioada verii.

Pe timpul verii, pentru a pregăti pârtiile de schi pentru sezonul de iarnă, se desfășoară o serie de lucrări esențiale. Acestea includ cosirea vegetației de pe traseele de schi, reparații, reprofilări de traseu și curățarea rigolelor, precum și lucrări de revizie și reparații la sistemul de producere a zăpezii artificiale. În masivul Postăvarul, sistemul de producere a zăpezii artificiale este compus din 120 de lăncii, 34 de tunuri mobile și 12 tunuri fixe.

În 2011, domeniul schiabil din Poiana Brașov a fost extins și modernizat, lungimea pârtiilor crescând de la 13,8 km la 24,5 km, iar suprafața totală ajungând la 80 de hectare de la 50, cu o lățime medie a pârtiilor de 40 de metri. În ultimii ani, Primăria Brașov a avut intenția de a continua modernizarea domeniului schiabil, optimizând pârtiile existente pentru a răspunde cerințelor actuale. În 2021, s-au făcut demersuri pentru realizarea unor studii privind extinderea pârtiilor, însă nu s-a găsit niciun proiectant interesat de acest proiect.

The post Rectificare bugetară la Brașov: Fonduri alocate pentru întreținerea domeniului schiabil pe perioada verii first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.