Radio Hit FM

From the blog

Consilierii locali din Brașov vor dezbate achiziția de servicii juridice pentru RIAL SRL în ședința de joi

Consilierii locali brașoveni vor analiza joi un proiect de hotărâre privind achiziția de servicii juridice pentru societatea RIAL SRL, aflată în subordinea Primăriei. Decizia vine în contextul în care RIAL SRL este implicată în mai multe procese cu sindicatul și salariații, aceștia contestând deciziile de concediere și solicitând daune morale în valoare totală de 17.500 de euro. De asemenea, societatea se confruntă cu un litigiu împotriva unui locatar din centrul Brașovului, acuzat de ocuparea abuzivă a unor spații comune și de modificări neautorizate ale construcției.

Necesitatea angajării unui avocat extern este accentuată de faptul că în unele procese reclamanți sunt chiar consilierii juridici ai societății, ceea ce generează un conflict de interese. Totodată, procesele de muncă implică o reprezentare specializată în Dreptul Muncii, domeniu în care cei trei juriști ai RIAL SRL nu au competențe.

„În acest moment, Serviciul Juridic din cadrul RIAL SRL este subdimensionat în raport cu numărul de dosare aflate pe rolul instanțelor judecătorești (aproximativ 270 de litigii). În cadrul societății sunt angajate doar trei persoane care au calitatea de consilier juridic și care gestionează atât dosarele din instanță, cât și documentele ce necesită analiză și soluționare juridică. În ceea ce privește dosarul nr. 2058/62/2024, cele trei persoane sunt consilieri juridici ai societății și au calitatea de reclamant, ceea ce ar crea un conflict de interese. Astfel, nu există nicio persoană disponibilă pentru a gestiona acest dosar și pentru a reprezenta interesele societății prin întocmirea documentelor necesare și susținerea în fața instanțelor de judecată”, se explică în raportul de specialitate aferent proiectului de contractare a serviciilor unei case de avocatură.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua consilierii locali în cadrul ședinței de joi, dat fiind contextul complex și sensibil al litigiilor în care este implicată RIAL SRL.

The post Consilierii locali din Brașov vor dezbate achiziția de servicii juridice pentru RIAL SRL în ședința de joi first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.