Radio Hit FM

From the blog

Compania brașoveană de producție militară Carfil scoate la vânzare secția „Carburator” la prețul de pornire de 4,5 milioane de euro

Compania Carfil din Brașov a anunțat că va scoate la vânzare prin licitație secția „Carburator” la un preț de pornire de 4,5 milioane de euro. Licitația va avea loc pe 30 iulie și va include un complex de active format dintr-o clădire de producție, o clădire administrativă, un turn de răcire și două depozite. Compania a încercat să vândă aceste active și în luna martie, însă, din lipsă de ofertanți, licitația se reia.

Pe lângă secția „Carburator”, Carfil va scoate la vânzare și clădirea de producție energetică, cu un preț de pornire de 500.000 de euro, și „atelierul service”, pentru care licitația va porni de la 50.000 de euro. Ambele licitații vor avea loc tot pe 30 iulie 2024.

Mircea Tanțău, directorul general al Carfil, a declarat că vânzarea secției „Carburator” a fost stabilită printr-o Hotărâre de Guvern din 2022, dar până în prezent nu s-a reușit vânzarea acesteia. „Banii obținuți vor fi folosiți pentru investiții și recapitalizarea companiei”, a precizat Tanțău.

Carfil SA a încheiat anul trecut cu afaceri de 96,62 milioane de lei, o creștere de peste două ori și jumătate față de rezultatul obținut în 2022, care a fost de 37,52 milioane de lei. „Anul acesta vrem să ajungem la peste 200 de milioane de lei cifră de afaceri. Aveam în proiectul de buget afaceri de 157 de milioane de lei, dar noi ajungem în august la 150 de milioane de lei”, a explicat Tanțău. Directorul companiei a mai precizat că anul acesta au fost angajate aproape 100 de persoane, ajungându-se la un efectiv de 500 de salariați. „Până la finalul anului am vrea să mai angajăm 30 de persoane”, a mai adăugat Mircea Tanțău.

Carfil SA produce lansatoare de grenade, bombe și mortiere, având clienți atât în Armata Română, cât și în companii din Bulgaria, Cehia și Polonia.

The post Compania brașoveană de producție militară Carfil scoate la vânzare secția „Carburator” la prețul de pornire de 4,5 milioane de euro first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.