Radio Hit FM

From the blog

Folosiți Apa Potabilă în Mod Responsabil! Avertismentul Autorităților Publice Locale

Temperaturile extreme aduse de valul de aer tropical au afectat aproape toate zonele țării, majoritatea județelor fiind sub avertizare de cod roșu. Autoritățile publice locale fac un apel urgent către populație să folosească apa potabilă cu responsabilitate, deoarece căldura excesivă riscă să provoace probleme în alimentarea cu apă potabilă în multe localități.

În județul Brașov, problemele legate de furnizarea apei potabile au fost sesizate în cartierul Tohanu Nou din Zărnești, unde presiunea apei este foarte scăzută, mai ales pe timpul nopții. Primarul orașului Zărnești, Alexandru Igrișan, a declarat că una dintre cauzele principale ale acestor probleme este consumul excesiv de apă pentru udarea grădinilor.

„Tohanu Nou este un cartier al orașului care s-a dezvoltat destul de mult, pe lângă casele locuitorilor s-au construit și unități de cazare, restaurante, care, evident, se alimentează din aceeași resursă de apă și, în momentul în care împarți aceeași cantitate de apă la mai multe gospodării, ea nu este suficientă. Probabil și pe fondul folosirii apei în gospodării pentru udat grădina și alte chestiuni, vă dați seama că, din păcate, cantitatea de apă nu este disponibilă”, a explicat primarul într-o intervenție la Radio România Brașov.

Primarul a menționat că soluția pentru rezolvarea acestei probleme constă în deschiderea unei noi conducte de apă care să alimenteze actualul rezervor al orașului de la un alt rezervor, aflat la circa 2 kilometri distanță, care are apă în exces. Cu toate acestea, realizarea acestui proiect este de durată.

Alte zone din județul Brașov, cum ar fi Apața și Racoș, se confruntă cu întreruperea temporară a furnizării apei potabile. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Companiei Apa, Alina Bălătescu, a declarat că aceste cazuri sunt doar excepții, având în vedere că lacul de acumulare Târlung este la un nivel de peste 80%.

„Deși temperaturile sunt ridicate în această perioadă, lacul de acumulare Târlung este la un nivel de peste 80%. Drept urmare nu sunt probleme legate de furnizarea apei potabile către clienții din aria de operare a Companiei Apa Brașov. Există însă și două excepții, în localitatea Apața, unde, în zonele înalte sunt ceva probleme legate de furnizare, dar și în zona Racoș. Îi asigurăm pe clienții noștri că vom furniza serviciile de apă potabilă și de canalizare/epurare la același nivel cu care au fost obișnuiți, dar în aceeași măsură facem un apel pentru consumul cu responsabilitate a apei potabile deoarece este o resursă foarte importantă”, a transmis Alina Bălătescu.

Autoritățile locale din Brașov și din alte județe afectate de căldura extremă fac un apel către populație să folosească apa potabilă cu responsabilitate, pentru a evita problemele de alimentare și a asigura resurse suficiente pentru toți locuitorii.

The post Folosiți Apa Potabilă în Mod Responsabil! Avertismentul Autorităților Publice Locale first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.