Radio Hit FM

From the blog

Sanctuarul de urși AMP Libearty nu are nici o putere de decizie în ceea ce privește gestionarea populației de urși din sălbăticie

Echipa Asociației Milioane de Prieteni (AMP), fondatoarea singurului sanctuar dedicat urșilor captivi din România – AMP Libearty, deplânge profund moartea tinerei Diana, care și-a pierdut viața pe traseul montan Jepii Mici.

„Înțelegem revolta tuturor, dar vă reamintim că Sanctuarul de urși AMP Libearty nu are nici o putere de decizie în ceea ce privește gestionarea populației de urși din sălbăticie. Am fost însă întotdeauna alături de autorități pentru a găsi cele mai bune soluții pentru evitarea unor astfel de tragedii”, au declarat reprezentanții asociației.

Aceștia au subliniat că, deși vânătoarea a fost declarată ilegală în 2016, în fiecare an de atunci s-au acordat cote de prevenție și intervenție care au dus la omorârea a sute de urși anual. Cu toate acestea, accidentele au continuat să se întâmple, ceea ce dovedește că nu există o soluție unică pentru eliminarea totală a acestor tragedii.

„Pentru evitarea acestor drame este nevoie de punerea în aplicare a mai multor soluții, chiar mai puțin violente, pe care le-am făcut cunoscute de-a lungul timpului”, au adăugat reprezentanții AMP.

Sanctuarul AMP Libearty se ocupă de urșii care au fost ținuți captivi ilegal pe lângă hoteluri, pensiuni, restaurante și alte locații, oferindu-le acestora o viață mai bună într-un mediu sigur și protejat.

The post Sanctuarul de urși AMP Libearty nu are nici o putere de decizie în ceea ce privește gestionarea populației de urși din sălbăticie first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.