Radio Hit FM

From the blog

Ambulanțe fără aer condiționat și pacienți transportați la peste 45 de grade Celsius în Brașov

În plină perioadă caniculară, când temperaturile maxime ajung la 39 de grade Celsius, ambulanțierii din Brașov se confruntă cu condiții de lucru inumane. Cadrele medicale sunt nevoite să opereze ambulanțe vechi, fără aer condiționat, în care temperaturile din interior depășesc 45 de grade Celsius.

Aceste vehicule vechi din parcul auto nu doar că nu au aer condiționat funcțional, dar prezintă și alte probleme tehnice majore. În aceste condiții extreme, pacienții sunt transportați și îngrijiți într-o căldură infernală, care ajunge și la 48 de grade Celsius.

„Este o autosanitară veche, care a fost recondiționată, adusă din service. Este temperatura luată în cabina medicală a unei autosanitare (45 de grade Celsius). În ziua în care a fost adusă din service a picat motorul. A fost din nou dusă în service și funcționează fără aer condiționat,” a declarat Loredana Toflea, reprezentanta sindicatului ambulanțierilor din Brașov.

Conducerea Serviciului de Ambulanță Brașov a explicat că nu există o soluție imediată pentru această situație. Mașinile fără aer condiționat sunt esențiale pentru acoperirea multiplelor solicitări din județ și nu pot fi retrase din circulație.

Managerul Ambulanței Brașov, David Levente, a subliniat că echipajele trebuie să reziste în aceste condiții dificile. „Gândiți-vă că sunt autosanitare care lucrează și 36 de ore non-stop. Ori în condițiile în care aceste autosanitare mai trebuie să se și oprească din circulație, pentru că o să pice și ele și nu o să mai putem să ne folosim de ele, normal că trebuie să mă folosesc și de autosanitare care nu au sistem de răcire,” a explicat managerul SAJ.

The post Ambulanțe fără aer condiționat și pacienți transportați la peste 45 de grade Celsius în Brașov first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.