Radio Hit FM

From the blog

Senatorul Marius-Alexandru Dunca, Președintele Organizației Județene PSD Brașov – „Măsurile guvernului Ciolacu stimulează creșterea economică și creează un mediu atractiv pentru investiții străine în economia românească”

Creșterea Produsului Intern Brut (PIB) în primele trei luni ale acestui an a fost de cinci ori mai mare decât cea prognozată inițial. Această realitate, coroborată cu datele și anticipațiile BNR, care arată că inflația scade sub așteptări, iar economia crește peste așteptări, demonstrează că guvernul Ciolacu ia măsurile corecte.
Politica PSD și a guvernului Ciolacu de a crește veniturile oamenilor, prin majorări de pensii, salarii și indemnizații, a dus la creșterea economiei.
Investițiile au fost și rămân un alt motor esențial de creștere economică în guvernarea Ciolacu. Suntem acum la cel mai ridicat nivel al investițiilor, atât publice cât și private, inclusiv investiții străine.
„În primul trimestru al anului investițiile nete în economia națională au ajuns la aproximativ 7 miliarde de euro, cu aproape 7 procente mai mult decât anul trecut, când de asemenea au fost la un nivel record. În primele 4 luni ale anului investițiile străine directe au crescut cu 34% față de anul 2023, când oricum au fost la un nivel foarte bun; investitorii străini au adus în România 3,23 miliarde de euro față de 2,4 miliarde de euro, în perioada ianuarie-aprilie 2023. Mai mult, doi din trei investitori anticipează că România își va spori atractivitatea ca destinație de investiții, în următorii trei ani” a declarat senatorul Marius – Alexandru Dunca, președintele Organizației Județene PSD Brașov.
„Această tendință pozitivă indică faptul că măsurile guvernului Ciolacu nu doar stimulează creșterea economică, ci creează și un mediu atractiv pentru investiții străine în economia românească. Politicile favorabile investițiilor, alături de creșterea veniturilor populației și stabilitatea politică, creează o fundație solidă pentru dezvoltarea economică durabilă. Încrederea investitorilor străini și creșterea continuă a investițiilor publice și private sunt semne clare că România se îndreaptă într-o direcție bună” a conchis Marius Dunca.

The post Senatorul Marius-Alexandru Dunca, Președintele Organizației Județene PSD Brașov – „Măsurile guvernului Ciolacu stimulează creșterea economică și creează un mediu atractiv pentru investiții străine în economia românească” first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.