Radio Hit FM

From the blog

Reprezentativa tricoloră, „Generaţia de Suflet” a fotbalului românesc, eliminată în optimile Campionatului European

Marţi seară, naţionala României a fost învinsă cu scorul de 3-0 de Ţările de Jos, în optimile de finală ale Campionatului European, meci disputat la Munchen. Tricolorii au ajuns în această fază a competiţiei după ce au câştigat grupa E.

România a început curajos partida, menţinând un pressing constant şi stând sus în teren. Prima ocazie notabilă a venit în minutul 13, când Dennis Man a şutat puţin peste poartă. Olanda a deschis însă scorul în minutul 20, prin Cody Gakpo, care a primit mingea pe stânga, l-a depăşit pe Raţiu şi a şutat la colţul scurt, fără speranţe pentru Niţă.

Replica României a venit rapid, în minutul 24, când Man a primit o pasă în careu de la Stanciu, dar a trimis pe lângă poartă dintr-o poziţie favorabilă. Drăguşin a avut o intervenţie salvatoare în minutul 27, oprind o pasă periculoasă către Depay, iar în minutul 31 a respins în corner o centrare trimisă de Dumfries. În minutul 33, Dumfries s-a ciocnit violent cu Mogoş, iar jucătorul nostru a fost nevoit să părăsească terenul.

În finalul primei reprize, atacurile olandezilor s-au intensificat, dar fără să modifice scorul de pe tabelă. În repriza secundă, România a început bine, cu Racoviţan salvând un gol iminent pentru adversari în minutul 53.

Drăguş a avut o ocazie bună în minutul 59, dar şutul său a fost blocat. În minutul 69, Cody Gakpo a înscris, însă golul a fost anulat după consultarea VAR.

Presiunea continuă a olandezilor a dat roade în minutul 83, când Malen a înscris pentru 2-0. În prelungiri, acelaşi Malen a stabilit scorul final, marcând pentru 3-0 în minutul 90+3, asigurând astfel calificarea echipei Ţărilor de Jos în sferturile de finală.

Tricolorii părăsesc competiţia, dar rămân cu fruntea sus, după un parcurs demn de apreciat în grupa E.

The post Reprezentativa tricoloră, „Generaţia de Suflet” a fotbalului românesc, eliminată în optimile Campionatului European first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.