Radio Hit FM

From the blog

Alexandra Crivineanu: Un Nou Mandat de Consilier și Provocările Viitorului

Alexandra Crivineanu, președintele Organizației Femeilor Social-Democrate Brașov, a obținut un nou mandat de consilier PSD în Consiliul Local Brașov, alături de alți patru consilieri ai acestui partid. În urma rezultatelor alegerilor locale din iunie 2024, Crivineanu a declarat că „A fost o mobilizare la schimbare, iar victoria am obținut-o după jigniri și lupte cot la cot.”

Referitor la alianța PSD-PNL, Crivineanu a comentat că puterea a crescut prin votul comun al simpatizanților celor două partide, deși PNL nu a recunoscut public contribuția PSD la acest succes. Exemple de bună practică includ primarii din Codlea, Săcele, Făgăraș, Poiana Mărului, dar și primărița din Victoria. „Suntem un pol economic, iar poziția ne ajută prin aeroport și infrastructură să legăm Brașovul de București”, a spus Crivineanu.

Printre nevoile imediate identificate se numără finalizarea ocolitoarei Brașov până în toamnă și crearea unui centru pentru deșeuri. De asemenea, se dorește decongestionarea traficului dinspre Sânpetru și continuarea lărgirii la patru benzi a carosabilului de pe 13 Decembrie-Făget-Coresi.

Crivineanu a subliniat lipsa dialogului în ultimii patru ani și a menționat că „Administrația actuală a fost taxată prin cel mai democratic exercițiu” din cauza unor abuzuri în aplicarea proiectelor și pierderea unor fonduri. Cu privire la Alianța PSD-PNL, aceasta a exprimat speranța că membrii alianței vor colabora pentru binele României: „Cei din PNL n-au menționat aportul PSD la câștigarea alegerilor, însă un om care știe administrație precum George Scripcaru e mai mult decât binevenit la frâiele Primăriei”.

Referitor la suspiciunile privind corectitudinea votului din 9 iunie, Crivineanu a afirmat că nu a existat nimic de contestat, votul fiind confirmat după renumărare. „A fost o competiție mai mult decât murdară, dar oamenii au ieșit la vot, prezența fiind mult mai mare decât acum patru ani, deși a existat chiar un mesaj disperat al lui Coliban de a ieși tinerii la vot”. Campania s-a desfășurat preponderent online, cu conturi false, amenințări și o atmosferă tensionată.

Într-un interviu exclusiv acordat jurnalistei Alina Csiki de la HIT FM, Crivineanu a discutat despre rolul femeii în politica contemporană, subliniind dificultățile cu care se confruntă femeile în politică: „Nu e ușor ca femeie să-ți asumi prima linie, deși stăpânești actul administrativ și comunici mai bine”. Cu această ocazie, a lăudat-o pe subprefectul Adriana Bucur pentru contribuțiile sale.

The post Alexandra Crivineanu: Un Nou Mandat de Consilier și Provocările Viitorului first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.