Radio Hit FM

From the blog

Începe Evaluarea Națională 2024: Peste 160.400 de elevi de clasa a VIII-a susțin azi prima probă!

Ministerul Educației a anunțat că peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a susține Evaluarea Națională. Prima probă scrisă, la limba și literatura română, va avea loc astăzi.

Accesul elevilor în sălile de examen este permis între orele 8:00 și 8:30, aceștia trebuind să prezinte un act de identitate valid și să aibă la ei instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră. Proba începe la ora 9:00, când elevii vor primi broșurile cu subiecte și hârtia ștampilată pentru ciorne. Fiecare probă durează 120 de minute, timp în care elevii trebuie să completeze caseta de identificare, sub supravegherea asistenților.

Elevii care au obținut aprobarea de prelungire a timpului de lucru, din partea Comisiei Județene sau a Municipiului București, beneficiază de maximum două ore suplimentare, conform prevederilor pentru asigurarea egalității de șanse.

Ministerul Educației reiterează că este interzis accesul cu manuale, dicționare, notițe, telefoane mobile, instrumente electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare. Elevii nu au voie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe sau poșete. Aceste obiecte trebuie lăsate în sălile de depozitare desemnate de comisie. Cei care refuză depozitarea acestor obiecte nu vor fi primiți în examen.

Primele rezultate vor fi afișate pe 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile se pot depune pe 3 iulie, între orele 16:00 și 19:00, și pe 4 iulie, între orele 8:00 și 12:00, fie direct la centrele de examen, fie prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie.

Elevii vor primi coduri individuale care vor înlocui numele și prenumele pentru afișarea rezultatelor, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, conform Regulamentului general privind protecția datelor personale.

Media de admitere la liceu se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la Evaluarea Națională, fără rotunjire, și este utilizată pentru înscrierea în clasa a IX-a.

Ministerul Educației pune la dispoziție linia telefonică Televerde 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind desfășurarea Evaluării Naționale, numărul fiind disponibil pe durata probelor scrise.

Subiectele și baremurile de corectare vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, începând cu ora 15:00, în fiecare zi de probă scrisă.

The post Începe Evaluarea Națională 2024: Peste 160.400 de elevi de clasa a VIII-a susțin azi prima probă! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.