Radio Hit FM

From the blog

Pilotul brașovean Octavian Ciovică, campion național, condamnat la închisoare pentru trafic de influență și șantaj

Pilotul brașovean Octavian Ciovică, deținător al titlului de campion național în Campionatul Național de Viteză pe Traseu Montan, a fost condamnat în primă instanță la o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și șantaj. Sentința a fost anunțată marți, 18 iunie, de Agenția de presă Rador.

Ciovică a obținut primul său titlu de campion în 2022, an în care a fost trimis în judecată în dosarul în care acum a fost condamnat. Conform instanței, Ciovică a pretins bani de la un antreprenor pentru a facilita obținerea autorizației de funcționare a Clubului Taboo, situat pe Șirul Livezii.

Octavian Ciovică a deținut funcția de consilier local al municipiului Brașov în mandatul 2016-2020 și a fost prim-vicepreședinte al organizației municipale Brașov a PNL.

Conform deciziei instanței, Ciovică a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență, la care s-a adăugat o suplimentare de șase luni pentru șantaj, reprezentând o treime din pedeapsa de un an și șase luni stabilită de instanță. De asemenea, judecătorul a dispus menținerea sechestrului asigurator pe mai multe bunuri ale pilotului, acesta fiind obligat să plătească daune materiale și morale în valoare de 5.500 de euro.

Octavian Ciovică nu a dorit să comenteze decizia instanței, însă a sugerat că va depune apel în termenul de 10 zile pus la dispoziție de instanță.

The post Pilotul brașovean Octavian Ciovică, campion național, condamnat la închisoare pentru trafic de influență și șantaj first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.