Radio Hit FM

From the blog

Ziua Europeană a Muzicii e marcată la Brașov prin concertul „Tănase Fit’s Piaf”

Cu ocazia Zilei Europene a Muzicii, Centrul Cultural Reduta vă invită la un eveniment de excepție, concertul „Tănase Fit’s Piaf”, care va avea loc pe 21 iunie, la ora 19:00.

Un omagiu adus marilor doamne ale muzicii

Concertul „Tănase Fit’s Piaf” îmbină într-un mod surprinzător de plăcut stilurile celor două mari doamne ale cântecului francez și românesc, Édith Piaf și Maria Tănase. Cele două cântărețe reprezintă repere semnificative pentru Alexandra Fits, care și-a găsit inspirația în aceste figuri emblematice ale muzicii.

Pe Maria Tănase, Alexandra Fits a descoperit-o la bunicii ei din Apuseni, unde auzea frecvent cântece din repertoriul „privighetoarei”. La vârsta de unsprezece ani, a găsit în biblioteca părinților integrala pe vinil a înregistrărilor ei, care i-au rămas imprimate în suflet. În aceeași perioadă, Alexandra a călătorit cu părinții ei în Franța, unde a descoperit-o pe Édith Piaf.

Visul de a cânta precum cele două mari doamne ale cântecului a prins viață în sufletul Alexandrei Fits și s-a realizat atunci când s-a mutat la Brașov, pentru a studia pianul la Facultatea de Muzică. Colaborarea cu Mariano Castro a fost esențială, acesta realizând cu rafinament aranjamentele orchestrale ale unor piese din repertoriul Mariei Tănase și al lui Édith Piaf.

Biletele pentru acest concert special pot fi achiziționate online la adresa: Eventbook.

Alexandra Fits

Născută la Alba Iulia într-o familie de muzicieni, Alexandra Fits a început să studieze muzica și pianul de la vârsta de 4 ani. A absolvit Liceul de Muzică „Regina Maria” din Alba Iulia și Facultatea de Muzică din Brașov. Timp de doisprezece ani, a cântat în corul Catedralei Reîntregirii Neamului.

Mariano Castro

Stabilit în România din 2013, Mariano Castro este un muzician complex, pianist, chitarist și orchestrator, nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards. În cariera sa, a susținut peste 30 de turnee internaționale.

Iulian Hășfăleanu

Iulian Gabriel Hășfăleanu este artist instrumentist la Filarmonica Brașov, colaborator al diverselor orchestre de cameră și profesor de contrabas.

Ionel Mocanu

Percuționist experimentat, Ionel Mocanu a colaborat cu multiple orchestre și ansambluri, fiind membru al „Deane’s Big Band” și participant la turnee internaționale alături de „Vienna Strauss Philarmonic Orchestra”.

Ziua Europeană a Muzicii, sărbătorită la 21 iunie, este un eveniment popular gratuit, deschis tuturor muzicienilor, amatorilor sau profesioniștilor, care celebrează muzica vie și diversitatea practicilor muzicale. Inițiată în Franța în 1982 și devenită sărbătoare europeană în 1985, Ziua Muzicii promovează toate genurile muzicale și formele de expresivitate muzicală, fiind acum o sărbătoare îmbrățișată pe tot continentul și nu numai.

The post Ziua Europeană a Muzicii e marcată la Brașov prin concertul „Tănase Fit’s Piaf” first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.