Radio Hit FM

From the blog

Noua reglementare a Ministerului Educației: Notă la purtare în fiecare modul de studiu

Ministerul Educației a introdus o nouă modificare în regulamentul de funcționare a unităților de învățământ (ROFUIP 2024), la solicitarea directorilor de școli, care prevede acordarea unei note la purtare pentru fiecare elev, în fiecare modul de studiu. Până acum, de la introducerea modulelor de studiu, elevii primeau o singură notă la purtare, la sfârșitul anului școlar. Conform noii propuneri puse în consultare de Ministerul Educației, la finalul fiecărui interval de cursuri din structura anului școlar, se va acorda câte o notă sau un calificativ la purtare.

ROFUIP, adică Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, este setul de reguli pe care trebuie să le respecte fiecare școală, creșă, grădiniță sau liceu. Modificările aduse acestui regulament au un impact semnificativ asupra întregului sistem de învățământ, fiind resimțite de toate instituțiile educaționale.

Ministerul Educației a susținut într-un comunicat de presă care însoțește documentul că această prevedere ar fi o „integrare a feedbackului primit în discuțiile cu directorii”.

„Introducerea prevederii conform căreia, la finalul fiecărui interval de cursuri/modul de învățare, se acordă câte o notă/un calificativ la purtare, prin care sunt evaluate comportamentul elevului, precum și respectarea de către acesta a reglementărilor adoptate de unitatea de învățământ.

Media la purtare rezultată la finalul anului școlar ca medie a notelor acordate pentru fiecare interval de învățare se diminuează în mod corespunzător, în cazul elevilor care au înregistrat un număr de absențe nemotivate, conform prevederilor în vigoare”, precizează Ministerul Educației.

The post Noua reglementare a Ministerului Educației: Notă la purtare în fiecare modul de studiu first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.