Radio Hit FM

From the blog

Adrian Ilie, condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea sub influența alcoolului!

Adrian Ilie (50 de ani), fostul mare atacant al României, al Valenciei și al Stelei București, a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare de Judecătoria Sectorului 4 din București. Instanța a hotărât ca pedeapsa să fie amânată, astfel că Ilie nu va fi închis, dar va fi supravegheat de autorități timp de doi ani, în care trebuie să respecte reguli stricte pentru a nu fi privat de libertate.

Cunoscut sub porecla „Cobra”, Adrian Ilie va trebui să respecte următoarele cerințe stabilite de Serviciul de Probațiune Brașov, conform cancan.ro:

  1. Prezentarea la Serviciul de Probaţiune Braşov la datele fixate de acesta;
  2. Primirea vizitelor consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
  3. Anunțarea în prealabil a schimbării locuinței și a oricărei deplasări care depășește 5 zile, respectiv întoarcerea;
  4. Comunicarea schimbării locului de muncă atunci când este cazul;
  5. Comunicarea informațiilor și documentelor care să permită controlul mijloacelor sale de existență.

Adrian Ilie are la dispoziție 10 zile pentru a face apel la decizia instanței și este obligat să achite 1.500 de lei, sumă ce reprezintă cheltuielile de judecată din proces.

Incidentul pentru care a fost condamnat a avut loc în iulie 2023, când Poliția Rutieră l-a depistat pe Ilie la volan cu o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au adus la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) pentru prelevarea de probe biologice, însă fostul fotbalist s-a opus procedurii, fapt ce a dus la deschiderea unui dosar penal.

Într-un comunicat al Poliției Rutiere, se menționează:

„La data de 22 iulie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe o stradă din Sectorul 1, au oprit pentru control un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat. Polițiștii au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul INML, unde a refuzat prelevarea mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

Conform legii, șoferii prinși beți la volan cu o alcoolemie de peste 0,80g/l în sânge (echivalentul unei concentrații de 0,40 mg/l în aerul expirat) sunt încadrați la infracțiune și riscă să fie pedepsiți drastic «cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală».

În cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări IN REM (cu privire la faptă) în conformitate cu prevederile art. 337 alin.1 din Codul Penal.”

The post Adrian Ilie, condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea sub influența alcoolului! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.