Radio Hit FM

From the blog

Admitere Iulie 2024 la Universitatea Transilvania din Brașov

Universitatea Transilvania din Brașov (UNITBV) anunță sesiunea de admitere din iulie, punând la dispoziție aproape 11.000 de locuri. Dintre acestea, peste 6.000 sunt pentru programele de licență. Conform comunicatului de presă al universității, pentru programele de studii de licență sunt disponibile 3.000 de locuri la buget, cu 140 mai multe față de anul trecut, și alte aproape 3.000 de locuri la taxă. În plus, sunt aproximativ 1.400 de locuri pentru programele de studii de licență la distanță sau cu frecvență redusă. Pentru programele de studii de masterat, vor fi disponibile peste 1.300 de locuri la buget și aproape 1.800 de locuri la taxă.

Beneficii pentru candidații cu performanțe deosebite

Și în acest an, candidații olimpici vor fi admiși fără concurs. Absolvenții care sunt șefi de promoție ai liceelor din care provin, cei care obțin media 10 la bacalaureat, dar și membrii loturilor olimpice ale României care au participat la competiții internaționale vor primi din partea UNITBV un laptop și, dacă este nevoie, cazare și o masă gratuită la cantină pe parcursul întregului an universitar (exceptând vacanțele).

UNITBV oferă, de asemenea, locuri speciale pentru candidații cu dizabilități, cei de etnie romă, cei de la liceele din mediul rural și pentru românii de pretutindeni.

Cum te poți înscrie

Înscrierea pentru admitere se face online. Candidații pot completa o aplicație cu datele lor personale și își pot încărca documentele solicitate. Aplicația de înscriere va fi deschisă până în 17 iulie, ora 13:00 pentru facultățile la care se organizează probe de concurs și până în 19 iulie, ora 13:00 pentru facultățile fără probe de concurs. Primele rezultate vor fi afișate în 22 iulie, pe site-urile facultăților.

La ce facultăți se dă examen

La majoritatea facultăților, admiterea se face pe baza notelor de la bacalaureat. Excepție fac patru facultăți, unde vor fi probe scrise și/sau practice:

  • La toate programele de studii ale Facultății de Medicină și la programul de studii „Kinetoterapie și motricitate specială” de la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane, admiterea va consta și într-un examen scris de tip test grilă, pe lângă notele de la bacalaureat.
  • La Facultățile de Muzică, de Educație Fizică și Sporturi Montane și de Psihologie și Științele Educației, admiterea va consta în probe practice și de competențe.

Taxe și detalii suplimentare

Taxa de înscriere rămâne neschimbată, fiind de 200 de lei pentru toate facultățile, cu excepția programului de studii „Medicină” de la Facultatea de Medicină, unde taxa este de 250 de lei. Taxele de școlarizare sunt cuprinse între 3.700 și 7.400 de lei pe an.

Toate detaliile privind condițiile de admitere, numărul de locuri pentru fiecare program de studii, precum și calendarul și actele necesare pentru înscriere sunt disponibile pe site-ul admitere.unitbv.ro.

The post Admitere Iulie 2024 la Universitatea Transilvania din Brașov first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.