Radio Hit FM

From the blog

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR CE VIZEAZĂ OBȚINEREA ILEGALĂ DE FONDURI

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice desfășoară astăzi percheziții în cadrul unui dosar penal ce vizează obținerea ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acțiunea, supravegheată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, implică 50 de mandate de percheziție domiciliară și 6 ordonanțe de ridicare silită de înscrisuri.

Perchezițiile au loc în 46 de locații din județul Brașov, 2 în județul Constanța și 2 în municipiul București. Activitățile sunt menite să adune probe (înscrisuri, date electronice, medii de stocare) referitoare la activitățile desfășurate de 29 de persoane fizice. Acestea, în perioada martie 2022 – martie 2023, ar fi folosit documente false pentru a solicita de la 14 instituții din județul Brașov decontarea sumei de 2.565.540 de lei, aferentă cheltuielilor cu hrana și cazarea a 1.529 de cetățeni ucraineni.

De asemenea, sunt investigate 9 instituții publice din județul Brașov pentru a verifica modul în care și-au îndeplinit responsabilitățile prevăzute de O.U.G. nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară cetățenilor străini sau apatrizi proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

În această acțiune participă 143 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, beneficiind de sprijinul structurilor de investigare a criminalității economice din București și Constanța pentru activitățile desfășurate în afara județului Brașov.

La finalizarea perchezițiilor, 10 persoane vor fi conduse la sediul organelor de cercetare penală pentru audieri.

The post PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR CE VIZEAZĂ OBȚINEREA ILEGALĂ DE FONDURI first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.