Radio Hit FM

From the blog

Noutate importantă pentru șoferi: Permise de conducere duplicate, disponibile online începând din iunie

Cetăţenii care şi-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul pot solicita, începând din luna iunie, un duplicat direct prin intermediul serviciului online. Conform Ministerului Afacerilor Interne (MAI), această nouă facilitate elimină necesitatea prezenţei fizice la ghişeu, simplificând semnificativ procesul pentru solicitanţi.

Pentru a utiliza acest serviciu, cetățenii trebuie să urmeze câțiva pași simpli:

  1. Crearea unui cont de utilizator pe site-ul https://dgpci.mai.gov.ro. Aceasta presupune o prezentare unică a solicitantului pentru identificare la oricare ghişeu de permise sau înmatriculări.
  2. Transmiterea documentelor necesare prin intermediul aplicaţiei informatice, inclusiv:
    • Cererea completată și semnată, care include rubrica aferentă emiterii duplicatului permisului de conducere și motivul solicitării;
    • Actul de identitate, valabil, în copie.
  3. Plata contravalorii permisului de conducere, în valoare de 89 lei, prin intermediul procesatorului de plăți disponibil pe site.

În plus, MAI anunță că vor fi făcute demersuri și pentru digitalizarea serviciilor privind înmatricularea vehiculelor, facilitând astfel accesul cetățenilor la aceste servicii esențiale.

Mai multe detalii și informații pot fi găsite pe site-ul oficial al MAI.

The post Noutate importantă pentru șoferi: Permise de conducere duplicate, disponibile online începând din iunie first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.