Radio Hit FM

From the blog

Ședința Consiliului Local Brașov: Tensiuni și Voturi Controversate

Ședința de ieri a Consiliului Local Brașov a revenit la stilul „furtunos” și de lungă durată cu care s-au obișnuit brașovenii în ultimii trei ani. Încă de la început, majoritatea PNL – PSD a acuzat faptul că documentațiile aferente proiectelor de hotărâre nu au fost transmise către consilieri în termenul legal prevăzut de Codul Administrativ de minimum 5 zile, astfel că s-ar încălca prevederile legale.

Primarul Allen Coliban a invitat la ședință și pe brașoveni, iar începutul ședinței nu a fost lipsit de incidente. Câteva persoane au afișat placarde cu mesaje tendențioase la adresa majorității, ceea ce a necesitat intervenția Poliției Locale pentru a restabili ordinea.

Deși consilierii PNL-PSD au aprobat ordinea de zi, au început să voteze pe bandă rulantă împotriva proiectelor propuse de primarul Allen Coliban. Abținerile acestora s-au contabilizat ca voturi „împotrivă”, blocând astfel implementarea proiectelor.

Unul dintre proiectele respinse a fost parteneriatul de colaborare dintre Primărie și o asociație ce urma să organizeze în weekend, în Piața Sf. Ioan, un eveniment pentru copii cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. „Evenimentul are forma unui antrenament în aer liber, o joacă cu provocări fun și premii, cu feeling de festival, cu acces liber pentru localnici. Alături de cluburile sportive locale, reprezentanții Asociației se bucură de timp de calitate petrecut în familie și în comunitate, făcând mișcare”, se arăta în referatul de specialitate al evenimentului. Consilierii majorității s-au abținut de la vot fără a oferi vreo explicație.

Un alt proiect respins a fost cel preliminar pentru un parc în locul fostei rafinării a Brașovului, în ciuda faptului că există deja 32 de hectare neutilizate la Rulmentul de 4 ani.

Totuși, consilierii au aprobat organizarea Târgului de Carte Gaudeamus Radio România în Piața Sfatului din Brașov, între 3 și 7 iulie 2024. De asemenea, au fost aprobate cu unanimitate de voturi proiectele privind acordarea titlurilor de cetățeni de onoare, inclusiv post-mortem pentru actorul Marius Cisar și medicul Nicolae Olteanu.

În plus, consilierii au mai aprobat un proiect de hotărâre privind atribuirea unui spațiu către Asociația Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România (AFDPR) – Filiala Brașov și revocarea dreptului de administrare a Direcției Fiscale Brașov asupra unui spațiu de pe strada Lungă. De asemenea, au aprobat punerea la dispoziția Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Brașov a unor imobile teren pentru construcția/extinderea/reabilitarea noilor investiții aferente acestora.

The post Ședința Consiliului Local Brașov: Tensiuni și Voturi Controversate first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.