Radio Hit FM

From the blog

26 iulie: Deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris

În această seară are loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris: parada de pe Sena va porni de la Podul Austerlitz, va trece pe lângă Notre-Dame și Louvre, finalul fiind la Turnul Eiffel, unde va fi adus focul olimpic. Acesta este momentul în care Jocurile Olimpice de la Paris 2024 vor fi declarate deschise în mod oficial.

Cel mai important și așteptat eveniment sportiv al anului 2024 a început miercuri, 24 iulie, la Paris având loc primele meciuri din competiția de fotbal și din cea de rugby în 7.

În cadrul deschiderii Jocurilor Olimpice, sportivii nu vor defila pe o pistă de atletism, așa cum se întâmplă de obicei, ci vor lua parte la o paradă pe Sena, fluviul care străbate majestuos capitala Franței.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, organizatorii au pregătit aproape 100 de ambarcațiuni care vor defila pe Sena. Aproximativ 10.500 de sportivi vor participa la Jocurile Olimpice, iar peste 45.000 de jandarmi, polițiști și militari vor asigura securitatea evenimentului. (sursa foto: facebook)pe

Citește și:

The post 26 iulie: Deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris appeared first on albapesurse.