Radio Hit FM

From the blog

23 de ani de la atacurile din 11 septembrie 2001: Trei români și-au pierdut viața

La 23 de ani de la tragicele atacuri teroriste din 11 septembrie 2001, un fost însoțitor de bord continuă să aducă un omagiu emoționant victimelor evenimentelor care au schimbat pentru totdeauna lumea.

Atacurile din 11 septembrie 2001 au rămas în istorie ca cele mai letale atacuri teroriste pe sol american, revendicate de grupul extremist Al-Qaida.

În dimineața acelei zile fatidice, patru avioane comerciale au fost deturnate de 19 teroriști, vizând puncte cheie din SUA: turnurile gemene World Trade Center din New York și Pentagonul din Washington D.C

 Un al patrulea avion, vizat inițial pentru o altă țintă, s-a prăbușit în Pennsylvania, după ce pasagerii au intervenit.

La ora locală 8:46 (15:45 ora României), primul avion, zborul 11 al American Airlines, a lovit Turnul de Nord al World Trade Center, urmat la 9:03 de zborul 175 al United Airlines, care a lovit Turnul de Sud.

La scurt timp, la 9:37, zborul 77 al American Airlines s-a prăbușit în Pentagon. Ultimul avion, zborul 93 al United Airlines, s-a prăbușit la ora 10:03 într-un câmp din Pennsylvania, după o luptă eroică a pasagerilor pentru a recăpăta controlul aeronavei.

În total, 2.977 de persoane și-au pierdut viața în atacurile din New York, Washington și Pennsylvania. Printre victime s-au numărat și trei români: soții Alexandru și Corina Stan, precum și Eugen Gabriel Lazăr, care lucrau la etajul 103 al primului turn al World Trade Center.

Un fost însoțitor de bord aduce un omagiu victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001, zi în care el a pierdut 9 colegi. Ca în fiecare an, bărbatul împinge un cărucior de băuturi al unei companii aeriene pe traseul urmat de avioanele deturnate în acea zi fatidică pentru America.

Sursa foto: Profimedia Images

The post 23 de ani de la atacurile din 11 septembrie 2001: Trei români și-au pierdut viața first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.